HTML

...de kik azok a britek?

A 2007-es évben történt, talán tavasszal, amikor a szobám magányában megfogalmazódott bennem, hogy valójában mi az az egyetlen dolog, amit biztosan nem hagyhatok ki az életemből - külföldön szeretnék élni. Vigyázó szememet ekkor a legkézenfekvőbb városra vetettem, és kitaláltam, hogy mennyire jó lenne Londonba áttenni székhelyem. Ez a blog arról szól, hogy hogyan indulok neki legkedvencebb Barátnőmmel a nagyvilágnak október 16-án. (Ivy Teasdale)

Friss topikok

  • :zsu:: hát, Ivy, én még maradok kicsit a kalandomban...bár most legszívesebben én is otthon lennék, de ne... (2009.04.18. 23:18) Berekesztés.
  • Hajnalka.drága: :) Wellcome home Kisasszony! (2009.03.24. 14:46) Mission completed
  • bp @ LONDON: Menjünk inkább Amerikába mind :) (2009.03.09. 18:27) A változás szele, avagy a coming out-ok coming out-ja
  • 12fa: még 9 nap, és utána 9 napig tavasz lesz és délután:) (2009.02.26. 13:20) Spring
  • Nóri pajtás: Készülök már a nagy mozizásra!!! Még mennyit is kell addig aludni???:))) (2009.02.19. 23:02) Pozitív utópia

Húzd ki magad, és mosolyogj szépen

2008.10.29. 09:13 :: bölcsészlány

 Bocsánat, hogy így eltűntem a napokban, de egyszerűen nem jutottam el odáig, hogy csendben és nyugalomban, összeszedett gondolatokkal nekiüljek és posztoljak. Most bepótolom. Van lakás, nyugodt zug, ahol álomra hajtjuk a fejünket, és ahonnan már tényleg nagyon szép reményeket táplálunk. Aztán majd meglássuk, hogyan is tovább… 13 napja éldegélünk East Londonban teljes egyetértésben Miss Poppyval, aki a higgadt attitűdjével igen sokat dob a saját hangulatomon, mert bizony néha én nem látom olyan fényesnek a helyzetet. Azt hiszem az első sokk után az Unokahúgom születése volt a legmegrázóbb pillanat, és mivel még nem volt szobánk normálisan el sem tudtam vonulni az örömkönnyeimmel. Akkor azért rám borult a világ az összes terhével.

Munkakeresés: Jelenleg úgy néz ki, hogy első körben elküldtük az önéletrajzunkat jó sok helyre. A hőn áhított munka az „Office” kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy vagy valamilyen irodai asszisztens, vagy (szerény múltamat tekintve) database pozíció megcsípése lenne a legjobb. Tisztességes munka, tisztességes fizetés plussz nem szakad le a lábad az egész napos meneteléstől. Ja, nem is beszélve, hogy azért diplomások vagyunk. Na, ez jelenleg sehogyansem kíván összejönni. Konkrétan SENKI nem hívott vissza. Nem tudják, mit veszítenek. A következő szint a „bedobálom ruhaüzletekbe a városban a cv-t” . Hamarosan karácsonyi őrület, így sok helyen keresnek két, vagy négy segítő kezet, ennek megfelelően én már nem is emlékszem hány db, de igen sok üzletben próbáltuk eladni magunkat. Onnan se hívott senki, így még lejjebb adtuk: Barmaid, avagy pincérnő. Ugyanaz a felállás, de ott sem sikerült semmit összekaparni. OK, vasárnap leültünk beszélgetni a főbérlőnkkel, és valahogy szóba került az álláskeresés. Amikor kimondta a „gyár” szót, akkor éreztem, hogy most/itt/a vég. Kissé bepánikoltam, hogy azt azért mégsem. Így jutottunk el odáig, hogy másnap reggel megint lejjebb adtuk egy szinttel, és egy franchise rendszerben működő étteremhálózathoz jelentkeztünk, bárminek. Nincs otthon (még) ilyen étterem, de nem is kívánok többet leírni róla, jobb az Nektek is, meg nekünk is. Láss csodát, onnan behívtak. Mindkettőnket. Hétfőn megyünk 9.30tól 12.30ig eladni magunkat a Regent Street-re.

Persze nem adtuk fel, elméletileg egy kedves ismerős benyom egy fejvadász céghez, akik majd jól találnak nekünk Office munkát. Megőrülés van itt 1000el.

 A Túrista: Elég sokat múzeumozunk. Megvolt a British, a Tate mindkettő része, de még most is be van tervezve minimum három másik, ami ingyenes (ezek élveznek elsőbbséget). Ezenkívül várost nézünk, minden napra akad valami izgalmas, de ennek sem látom még a végét; hétvégén elméletileg Greenwich és a National Gallery is pipa. Ehhh, be van itt osztva minden időnk. Lábjegyzetként megjegyezném, hogy a British-ban az Asszíroknál elbőgtem magam (ez volt az a része a kiállításnak a Rosetti– kő mellett, ami nagyon ütött), mert eszembe jutottak a Kelet előadásaink az egyetemen, és az, hogy milyen régóta vártam erre a szent pillanatra. A Tate Gallery- ben  nagyot ütött a Shalott hölgye, ami abszolút kedvenc. Életem kockáztatásával fénykép is készült róla. A Tate Modernben Chagalle és Monet volt a legszebb pillanat, mivel nem áll túl közel hozzám a modern művészet. Ez Miss Poppy reszortja.

 Tegnap voltunk Pub-ozni (itt még a Guiness is jobban csúszik), és amikor kiléptünk az jtón hatalmas pelyhekben szakadt a hó! Otthon milyen idő van?..
Ma megyünk National Insurance Number interjúra, jobban mondva Poppynak van mára, nekem meg holnapra időpontom, meg a bankba, ahol elszúrtak valamit. Ja, és tegnap kaptunk csekkfüzetet. Nagyon vicces…

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dekikazokabritek.blog.hu/api/trackback/id/tr34737989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.10.29. 21:09:55

Jo hallani feloletek. A tortenetetek nemely ponton tipikusnak mondhato, de ismerek jo par magyar arcot, akik szinten tipikussal inditottak, aztan mara mar szarnyalnak. De tegyuk hozza, nem ez a jellemzo.

A muzeumozasra en is sokat gondolok, de egyre kevesebb idom van eljutni. Tudom, ez affele tipikus szoveg, de tenyleg igy van. Tervben a most nyilt Bizantium kiallitas (Royal Academy), Annie Leibowitz a National Portrait Galleryben (a National Gallery oldalaban) es ha meg belefer (nem fog), akkor az otthon mar bemutatott Bodies kiallitas, asszem hogy az O2 arenaban. De van egy masik nagy kedvencem, ahol mar reg nem voltam, az a Imperial War Museum az Elephant and Castle kozeleben. Fius dolgok vannak ott, de en egy ev utan sem tudtam kiheverni. Mindenkinek ajanlom.

A munkatalashoz pedig (nem a kereseshez!) nagy kalappal!

moniskociabol 2008.10.29. 23:35:37

Mazlistak! Lattatok, amit oly sokan szeretnenk latni, mondjuk en nem kifejezetten az asszirokert rajongok, de hat ok is megteszik:)Orulok, hogy van lakas, es legalabb el tudtatok indulni valamerre. Remelem, hogy a tobbi szamitasotok is bejon majd. Sok sikert! Moni
süti beállítások módosítása