HTML

...de kik azok a britek?

A 2007-es évben történt, talán tavasszal, amikor a szobám magányában megfogalmazódott bennem, hogy valójában mi az az egyetlen dolog, amit biztosan nem hagyhatok ki az életemből - külföldön szeretnék élni. Vigyázó szememet ekkor a legkézenfekvőbb városra vetettem, és kitaláltam, hogy mennyire jó lenne Londonba áttenni székhelyem. Ez a blog arról szól, hogy hogyan indulok neki legkedvencebb Barátnőmmel a nagyvilágnak október 16-án. (Ivy Teasdale)

Friss topikok

  • :zsu:: hát, Ivy, én még maradok kicsit a kalandomban...bár most legszívesebben én is otthon lennék, de ne... (2009.04.18. 23:18) Berekesztés.
  • Hajnalka.drága: :) Wellcome home Kisasszony! (2009.03.24. 14:46) Mission completed
  • bp @ LONDON: Menjünk inkább Amerikába mind :) (2009.03.09. 18:27) A változás szele, avagy a coming out-ok coming out-ja
  • 12fa: még 9 nap, és utána 9 napig tavasz lesz és délután:) (2009.02.26. 13:20) Spring
  • Nóri pajtás: Készülök már a nagy mozizásra!!! Még mennyit is kell addig aludni???:))) (2009.02.19. 23:02) Pozitív utópia

Van itt szép is, na...

2009.01.08. 22:57 :: bölcsészlány

Tegnap elfelejtettem a nagy csalódás miatt megemlékezni az új kedvenc helyemről. Nos, jó szokásunkhoz híven ismét elkezdtünk múzeumba járni, amíg nincs munka. Tegnapelőtt a Victoria and Albert Museum volt porondon, ami majdnem előlépett az első helyre nálam, kiütve ezzel a National Gallery-t, mert brutális kincseket rejt magában. Nem elég, hogy csak menetelsz órákon keresztül, keresztül-kasul a hatalmas épületben, magadba szívva a viktoriánus csodát, emelett még van Ázsia szekció, időszakos divat kiállítás, és akkor még nem is beszéltem az ezüstös szobáról. Amikor már nem bírta a lábunk, és úgy gondoltuk, hogy már ők sem tudnak többet mutatni, akkor pillantottuk meg a "kamrát". A képen látható területen különböző szobrok, síremlékek, kapuk, stb restaulása folyik a kedves látogató szeme láttára. Nekem ott, akkor hirtelen nagyon sok lett, és beleszerettem a helybe. Fene ezekbe a britekbe, értik a csíziót:-)... Természetesen találtam magamnak újabb kedvencet a képek között is, mégpedig a következő személyében. Eddig a Lady of Shalott volt a csoda satnya életemben, ami szintén itt látható Londonban, a Tate Gallery-ben, de Danby Disappointed Love című festménye, ami ott lógott a sok nem túl szép alkotás között, egyszerűen odavonzotta a tekintetünket, és csak álltunk egy pillanatra megbabonázva. Lehet, hogy egyébként komoly bajok vannak velem, mert csak az ilyen végtelenül szomorú nőalakok ábrázolása tudja megragadni a képzeletemet, nem tudom, de mindig lenyűgözött, hogy egy festő hogyan tudja láttatni az érzelmeket.
By the way; félre a szentimentelista jelly-vel, ma se lett munka, sőt. A Covent Garden-en állva nagyon csúnya szavak hagyták el a számat, mert nem volt nyitva az a nyomorult recruitment centre, és ezt nem először játsza el velem. Néha tényleg úgy érzem, hogy az Őrangyalom sakkozik valamilyen felhő ülve, lenéz és azt látja, hogy tombolok éppen a belvárosba, majd jól kiröhög. Olykor azért nyújthatna egy kisujjat, vagy annak csupán a hegyét...
Megint más. Voltunk Angelonál, és esküszöm meghatódott a bor meg a pilótakeksz láttán, azt vittünk neki ugyanis. Ezekután beírjuk szépen referenciának a CV-be. Bocs, ez a minimum azok után...:-)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dekikazokabritek.blog.hu/api/trackback/id/tr10866487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12fa 2009.01.09. 00:07:22

Az őrangyalod a felhőn csücsülve, úgy gondolta elvezet téged egy helyére, ahol szabadnapjain nézegeti ahogy műkincseket restaurálnak, és megmutatja neked a kedvenc festményét.

ez is egy értelmezés...talán ez rámutat arra is, miért tetszenek neked a végtelenül szomorú nőalakok...?

bölcsészlány 2009.01.09. 19:00:30

Az rendben van, hogy intellektuálisan kielégít, de ha nem lesz munkánk, akkor nem lesz pénzünk, és akkor nem lesz mit ennünk, plusz fedél sem lesz a fejünk felett. Akkor gyönyörködhetek majd az éhenhalt és megfagyott Poppyban, feltéve ha én maradok tovább életben...:-)

bölcsészlány 2009.01.09. 19:05:34

Poppy kieg: és akkor megeheted a testem, megéri kitartani...
süti beállítások módosítása