HTML

...de kik azok a britek?

A 2007-es évben történt, talán tavasszal, amikor a szobám magányában megfogalmazódott bennem, hogy valójában mi az az egyetlen dolog, amit biztosan nem hagyhatok ki az életemből - külföldön szeretnék élni. Vigyázó szememet ekkor a legkézenfekvőbb városra vetettem, és kitaláltam, hogy mennyire jó lenne Londonba áttenni székhelyem. Ez a blog arról szól, hogy hogyan indulok neki legkedvencebb Barátnőmmel a nagyvilágnak október 16-án. (Ivy Teasdale)

Friss topikok

  • :zsu:: hát, Ivy, én még maradok kicsit a kalandomban...bár most legszívesebben én is otthon lennék, de ne... (2009.04.18. 23:18) Berekesztés.
  • Hajnalka.drága: :) Wellcome home Kisasszony! (2009.03.24. 14:46) Mission completed
  • bp @ LONDON: Menjünk inkább Amerikába mind :) (2009.03.09. 18:27) A változás szele, avagy a coming out-ok coming out-ja
  • 12fa: még 9 nap, és utána 9 napig tavasz lesz és délután:) (2009.02.26. 13:20) Spring
  • Nóri pajtás: Készülök már a nagy mozizásra!!! Még mennyit is kell addig aludni???:))) (2009.02.19. 23:02) Pozitív utópia

Szép új világ

2008.10.17. 22:00 :: bölcsészlány

Megérkeztünk, itt vagyunk Londonban. Hihetetlenül furcsa érzés, mert erre készültem már egy éve és nem bírom ép ésszel felfogni... De ne menjünk ennyire előre.

Szerda éjjel a teljes idegösszeomlás szélén összetettük a csomagunkat, majd hajnali 01.00 körül álomra hajtottuk a fejünket. 02.30kor felkeltünk, elindultunk a repülőtérre, ahol nagy nehezen becsekkoltunk (természetesen nem vihettük fel az egyik kézipoggyászt és ezért fizetnünk kellett), majd hosszas várakozás után felszálltunk a gépre. Alig vártuk, hogy elinduljunk, mert szerettünk volna pihenni kicsit, de a gép késett 30percet. Aztán a felszállás után rögtön bealudtunk, majd a landolás előtt ébredtünk, így a repülőút egyértelműen jól sikerült...

Lutonból Londonba vezető utunk azzal telt, hogy tátott szájjal bambultunk ki az ablakon. Nagyon szép tiszta idő volt (és még ma is kitartott), így a kedvünk is jó volt, pedig nem aludtunk csak kb 3órát. A Victoria Station-re érkeztünk meg, ahol láttunk Princess Regina-t, néhány Boldog Bobby-t, és ettünk traditional breakfast-ot meg fish and chipset. Ja, és láttunk egy embert szőrös kabátban, aki furcsán ment, de ez egy másik történet.

Ezután jött azonban a feketeleves... Baromi messze van Walthampstow (ahol lakunk) a központtól, nem is beszélve arról, hogy milyen nehezek voltak a bőröndök. A postás bácsi ugyan beszélt magyarul kicsit (...), de nem tudta, hogy merre van a Pentire Road, így végül egy Jaguáros ember elhozott minket. Itt azonban kiderült, hogy nincs túl sok hely, jobban mondva: nincs. A nap további része azzal telt, hogy szállást találjunk. Ma találtunk, elméletileg, de holnap nézzük meg. Erről majd akkor.

Ma megnéztük a Tower Bridge-et. Elmondhatatlan.

Valójában még nem fogtuk fel, hogy itt vagyunk, mert annyira más világ, és csak sétálgatunk, meg csodálkozunk. Máshol közlekednek az autók, az emberek mindenért bocsánatot kérnek, rengeteg az ember, az underground brutális, de felfogható és kezelhető. Kissé koszos, és zsúfolt, de olyan lüktetése van az egész városnak, ami beszippant és magával ragad.

Gyertek. Érezzétek.

Amúgymeg:

https://www.youtube.com/watch?v=EgY49RCnz-4

 

5 komment

Címkék: hi there...

A bejegyzés trackback címe:

https://dekikazokabritek.blog.hu/api/trackback/id/tr11719340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisy3 2008.10.18. 15:11:25

Sziasztok Csajszik:) Átszellemülten olvastam a kis irományt...lassan 1 éve, h kint lehettem Londonban és olyan elevenen élnek bennem az emlékek, mintha tegnap lett volna:D Victoria...hát igen...mi is úgy álltunk ott, mint bamba szamarak az újkapu előtt...meg persze az a nyüzsi:) az tényleg magával ragadó:) Nagyon vigyázzatok magatokra! Pusziii!!!

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.10.18. 16:36:59

Hülye angolok. Angol hülyék. :)

Én már itt vagyok lassan másfél éve, de még mindig élvezem az ittlétet. Amúgy itt lakom a Tower tövében. Na jó, annyira mégsem, néhány percet azért kell még onnan sétálni.
Ha már Monthy Python és London, akkor a Spamalotot se hagyd ki!
thisislondon.blog.hu/2008/06/09/zsidok_buzik_franciak

Hajnalka.drága 2008.10.18. 19:35:10

Csak lélegezzetek mélyeket, és meséljétek, hogy milyen volt :D

moniskociabol 2008.10.19. 14:48:50

Udv itten! Orulok hogy epsegben megerkeztetek. Izgatottan varom a tovabbi fejlemenyeket. Addig is vigyazzatok magatokra! Moni

bölcsészlány 2008.10.20. 12:23:18

Kedves Kommentelők!

Hajnalka Drága; én lélegzem 1000el...
Krisztike; Tervezem a Hammersmithre érek fotózom, de kit is hívjak le, hogy megüssem?...
Móni; Skóciában leszünk, hívlak.
süti beállítások módosítása