HTML

...de kik azok a britek?

A 2007-es évben történt, talán tavasszal, amikor a szobám magányában megfogalmazódott bennem, hogy valójában mi az az egyetlen dolog, amit biztosan nem hagyhatok ki az életemből - külföldön szeretnék élni. Vigyázó szememet ekkor a legkézenfekvőbb városra vetettem, és kitaláltam, hogy mennyire jó lenne Londonba áttenni székhelyem. Ez a blog arról szól, hogy hogyan indulok neki legkedvencebb Barátnőmmel a nagyvilágnak október 16-án. (Ivy Teasdale)

Friss topikok

  • :zsu:: hát, Ivy, én még maradok kicsit a kalandomban...bár most legszívesebben én is otthon lennék, de ne... (2009.04.18. 23:18) Berekesztés.
  • Hajnalka.drága: :) Wellcome home Kisasszony! (2009.03.24. 14:46) Mission completed
  • bp @ LONDON: Menjünk inkább Amerikába mind :) (2009.03.09. 18:27) A változás szele, avagy a coming out-ok coming out-ja
  • 12fa: még 9 nap, és utána 9 napig tavasz lesz és délután:) (2009.02.26. 13:20) Spring
  • Nóri pajtás: Készülök már a nagy mozizásra!!! Még mennyit is kell addig aludni???:))) (2009.02.19. 23:02) Pozitív utópia

"I'm sucking, ba**d meg."

2008.12.16. 21:08 :: Miss Poppy

Nos, elérkezett az utolsó hetünk a companynál. Ettől azért tartottunk eléggé, mivel a főni most tért vissza a vakációzásból, és most kellett szembesülnie azon szomorú ténnyel, hogy felmondtunk a háta mögött (köszönhetően a hatékony belső kommunikációnak, NEM tudtuk, hogy elmegy szabira). Gondoltuk, hogy ennek meglesz még a böjtje. Az esetről annyi szó esett nyíltan, hogy reggel odaszólt Ivynak: „Family problems, he?” Csodálkoztunk is, hogy ennyivel megúsztuk. Teltek-múltak az órák, majd egyszer csak azt vettük észre, hogy nem küldi el Ivyt szünetre. Letelt az ötödik óra is. Ivy ekkor már nem bírta tovább és szólt. Nem engedte el. Helyette viszont „megnyerte” a shop takarítását. Ivynál erre csúnyán elgurult a bicikli, és duzzogott a nap hátralevő részében, ami teljesen érthető ugye. És ekkor megtörtént az, amire azóta várunk, amióta itt „merjük a szart”: arra a teljesen szimpla kérdésre, hogy „what are you doing?” Ivy száját elhagyta a fent idézett mondat, amiért én azóta is csak tisztelni tudom őt. Így, ebben a formában, félig angolul, félig magyarul (szerencsére csak az első részt értette, de persze ez is bőven elég volt ahhoz, hogy másfél órával zárás utánig bent tartson és az összes kis sarkot kipucoltassa velünk. Azért ez merész húzás volt, de valljuk be megérte.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dekikazokabritek.blog.hu/api/trackback/id/tr46826951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészlány 2008.12.16. 22:44:26

Tegyük hozzá, hogy az nálam normális, hogy egész álló nap nyomatom a szebbnél szebb kifejezéseket- eddig csak magyarul. A múltkor a kolumbiai fiatalember jött utánam, és kérdezte meg, hogy mi az a "büdös" (pi%csa, ugye). De az, hogy most már angolul is nyomatom, az újdonság. És ez a mondat valóban így hangzott el. Nagyon ideges voltam ugyanis. Meg éhes, szomjas, stb.

Littván munkatársunk, aki Tadas négy darab szót tud magyarul, melyek a következők: Riba%nc, Rin%gyó (nála rinyó), strici, és a mai termés a csöcs. Ezeket váltogatja, és becézget minket egész álló nap. Belegondoltam, hogy ha egyszer bejön egy magyar, és meghallja, hogy "Could you please: a tall skimmed latte, rinyó", akkor vajon mit fog gondolni?...

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.12.17. 19:10:28

Annyira azert nem vicces.
Annak mondjuk orulok, hogy birjatok a strapat, de annak mar nem, hogy ilyesmiben kell reszesednetek.

Itt Londonban sokaktol hallottam hasonlo kihasznalos, visszaelos sztorikat, de ennek itt az ellenkezoje is igaz. Sok helyen betartjak es szigoruan betartatjak a munkaidot, a szunetet, a fizetest es persze tudatjak a kotelezettsegeket is, de nem ugy, hogy gyomorgorccsel jar az ember dolgozni.

Remelem, hogy Londonnak majd ezt az oldalat is megtapasztaljatok!
süti beállítások módosítása